Postnatale Depressie? Mamazorg helpt

Voor hulp bij psychische klachten tijdens de zwangerschap en na de bevalling

Lotgenotencontact

Iedereen die kampt met psychische problemen tijdens de zwangerschap of na de bevalling, heeft de behoefte om die emoties en ervaringen te delen met anderen. Niet iedereen durft dit ook daadwerkelijk. Het blijft moeilijk om je gevoelens te uiten als je je niet begrepen voelt of als je bang bent voor 'gek' versleten te worden.

Het uiten van die gevoelens blijkt echter voor veel vrouwen heel belangrijk te zijn in het helingsproces. Al was het alleen al omdat je er niet alleen in blijkt te staan.

 

Forum

Op het forum kan men gevoelens en ervaringen delen met anderen. Dit kan betrekking hebben op psychische klachten tijdens de zwangerschap, maar ook op psychische klachten na de bevalling. Iedereen die over deze onderwerpen wil meepraten, of steun zoekt bij lotgenoten kan op dit forum terecht. Ook vrouwen die jaren na hun PPD nog graag willen praten over die zware periode.

 

Het forum is bereikbaar via onderstaande knop:

 

Om berichten te lezen die anderen hebben achtergelaten hoeft men niet ingelogd te zijn, maar om te reageren is inloggen wel nodig. Men kan pas inloggen nadat men geregistreerd is. Daarvoor is alleen een gebruikersnaam nodig (mag een fantasienaam zijn!) en een emailadres (mag ook een fantasieadres zijn!).

Het forum is in september 2011 vernieuwd, omdat we in het oude forum last hadden van automatische spamberichten. Om automatische en buitenlandse spammers om de tuin te leiden moet je nu bij het registreren en bij de eerste 5 berichten die je plaatst een code overtypen en een vraag beantwoorden: "wie is onze minister president (voor- en achternaam)?"
Niet de moeilijkste vraag, het is echt alleen bedoeld om automatische spam-pogingen tegen te gaan.